12/02/2012

Debate στην έκθεση της Art Bank



Σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 8.00 μμ η Art Bank διοργανώνει Debate με θέμα «Τι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την ευημερία της ανθρωπότητας; Η οικονομία που απορρέει από τις κυβερνήσεις των κρατών και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ή η οικονομία των ανταλλαγών και της αλληλεγγύης;» από το Ρητορικό Όμιλο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

- Τι είναι το Debate;
To debate είναι ένα δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως και αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς γύρω από ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.
Με 20 λεπτά προετοιμασίας, τέσσερις διμελείς ομάδες, αναλαμβάνουν είτε να υποστηρίξουν είτε να αντικρούσουν μία θέση, ανεξάρτητα από την προσωπική τους άποψη. Οι ομιλητές μιλούν εναλλάξ σε εξάλεπτους λόγους και νικητές είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν καλύτερα τη θέση που τους κληρώθηκε.
- Τι είναι ο Ρητορικός Όμιλος;
O Ρητορικός Όμιλος εισάγει τα μέλη του σε ένα αγώνισμα πειθούς και σύγκρουσης επιχειρημάτων και τα προκαλεί να σκεφτούν γρήγορα, να υποστηρίξουν τη θέση τους με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αντίπαλων ομάδων και να πείσουν κριτές και κοινό με το λόγο τους.
Παράλληλα, ομάδες του ομίλου συναγωνίζονται για να διακριθούν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει ο όμιλος και σε άλλα εγχώρια ή διεθνή!




Δεν υπάρχουν σχόλια: